Je winkelwagen is momenteel leeg
De kleur is heldergeel met een groene hint. Een aromatische intensiteit met verfijnde citrustonen zoals roze grapefruit, samenkomend met wit fruit en subtiele hints van verse kruiden. In de mond een intense en fruitige wijn met een lichte mineraliteit.
Deze wijn is heerlijk als aperitief en geweldig te combineren met culinaire visgerechten.
De wijn wordt gemaakt onder regie van José Galante, de hoofdwijnmaker van Bodegas Salentein, Een prestigieus wijnproject met Nederlandse wortels. Mijndert Pon kocht in 1997 het landgoed in de Mendoza en veranderde de bodega in korte tijd tot een wijnhuis met internationale erkenning. Het landgoed bestaat uit ruim 2000 hectare, waarvan ruim 800 hectare aangeplant met druivenstokken. Naast de wijngaarden zijn ook de wijnkelders, een museum en een ontvangstruimte gevestigd op het terrein.
De Salentein serie 'Single Vineyard' kent zijn unieke karakter doordat de druiven van één enkele wijngaard afkomstig zijn. Hierin is gezocht naar de perfecte combinatie tussen druivensoort en micro klimaat, een echte 'terroir' wijn dus!
De druiven worden met de hand geplukt op het San Pablo landgoed. Zachte verwijdering van droesem en koude pre-fermentatie op 0 graden Celsius. Voor de fermentatie van het most (gisting) wordt een actieve gist gebruikt die speciaal voor Sauvignon Blanc geschikt is, dit gebeurt op een temperatuur van 12/14 graden Celsius. Na de fermentatie blijft de wijn nog acht maanden in contact met de lie, waardoor je rijkere tonen in de wijn krijgt. De bescheiden aanwezigheid van zuren geven de wijn frisheid en lengte met een mooi aanhoudende afdronk.
100% van de druiven komen uit plot No. 7 van het San Pablo Estate, gelegen op 1.500 meter boven zeeniveau in de Uco Valley. De druiven zijn geplant in 2002 met een dichtheid van 5.500 planten per hectare. Het koude klimaat samen met de stenige bodem met zanderige leemtextuur resulteren in een unieke wijn met persoonlijkheid en expressie van terroir.