Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Diep, helder robijnrood. Intens in de neus met kenmerken van rijp rood fruit, kersen en bloemen en dat alles in een zeer aangename noot van balsamico. Soepel in de mond met fijne tannines. Goede balans, elegant en met een mooie lange afdronk.
Combineer met parmaham, risotto met paddenstoelen, salsiccia (worst), lam, varkensvlees en belegen kazen.
Om zijn ultieme ‘wijndroom’ te bereiken, richtte Felice Mergè in de jaren ’90 het Italiaanse wijnhuis Poggio Le Volpi op. Het wijnhuis is gevestigd in Monte Porzio Catone, iets ten zuiden van Rome en heeft prachtige moderne kelders. De wijngaarden van Poggio Le Volpi beslaan 30 hectare. Poggio Le Volpi maakt al jaren toonaangevende wijnen in Lazio. Regelmatig vallen wijnen van dit wijnhuis in de prijzen. Zo hoort de Baccarossa tot de beste wijnen van Italië.
De opbrengst van de druiven per hectare bedraagt ongeveer 90 hectoliter per wijngaard. Voor het wijngaard systeem wordt de methode voor het geleiden van wijnstokken op spalieren gebruikt, genaamd Spurred Cordon. De bodemsoort is vulkanisch, rijk aan mineralen en organische substanties. De druiven worden met de hand geplukt, afsteken, zacht persen en rijping in stalen tanks. De druiven ondergaan een lange fermentatie.
De wijngaarden zijn gelegen in Lazio. Dit gebied valt onder de laatst benoemde appellatie Roma DOC. Het omvat een van de belangrijkste historische gebieden met oude wijntradities en de minerale ondergrond gevormd door de vulkaan Lazio. Deze wijn is gewijd aan Rome en zijn historische grootheid en het is een eerbetoon aan de rijkdom van het land.