Je winkelwagen is momenteel leeg
Te serveren bij rijke vlees- en pasta gerechten, belegen kaassoorten. Zeker op te leggen tot 5 jaar na oogstjaar.
Om zijn ultieme ‘wijndroom’ te bereiken, richtte Felice Mergè in de jaren ’90 het Italiaanse wijnhuis Poggio Le Volpi op. Het wijnhuis is gevestigd in Monteporzio Cato, iets ten zuiden van Rome en heeft prachtige moderne kelders. De wijngaarden van Poggio Le Volpi beslaan 30 hectare. Poggio Le Volpi maakt al jaren toonaangevende wijnen in Lazio. Regelmatig vallen wijnen van dit wijnhuis in de prijzen. Zo hoort de Baccarossa tot de beste wijnen van Italië.
Modern, met lagering gedurende 12 maanden op 275 liter vaten en 4 maanden rijping op fles.
De wijngaarden zijn gelegen in de 'Colle degli Zingari' area, Olevano Romano in Lazio. Lazio ligt in het midden van Italië rondom Rome. De vulkanische ondergrond van lava en tufsteen verstrekt de perfecte voedingsbodem voor de druiven: kalium. Er kunnen hier tot wel 200 soorten druiven groeien. Van oudsher staat de regio bekend om de vette en ronde witte wijnen, maar tegenwoordig worden er veelal lichte, droge wijnen geproduceerd.
Deze wijn is door vooraanstaande Italiaanse wijnjournalisten uitgeroepen tot de beste wijn ooit in Lazio gemaakt; hij is afkomstig van Poggio Le Volpi, een Estate van 30 ha, dat wordt beheerd door Felice Mergè, de derde generatie in de familie, die voor kwaliteit en elegantie van hun wijnen kiest.