Je winkelwagen is momenteel leeg
Deze wijn heeft een kersenrode kleur met prachtige paarse tinten. Een frisse wijn met een expressieve neus, waaronder kruiden en fruit zoals pruimen, kersen en bramen. Zijdeachtig en vol.
Lekker bij vleesgerechten, wild en stevige, oude kazen.
De geschiedenis van Ogier begint al in 1859, maar pas vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei. In 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid en wordt er op alle wijngaarden biologisch geteeld.
De druiven worden handmatig geoogst en gedeeltelijk ontsteeld. Fermentatie geschied onder gecontroleerde temperatuur Daarna rijpt de wijn 8 maanden gedeeltelijk op beton en in houten foeders.
De wijngaarden liggen in de zuidelijke Rhônevallei in de Vaucluse en de Gard. De druiven zijn geselecteerd van wijngaarden gelegen op de Villafrancien terrassen van St Marcel d’Ardèche, op de heuvels van Avignon en Roquemaure. De grond bevat zand van de Aiguesvallei en gelaagde stenen op hellingen van Plan de Dieu.
Voor het creëren en rijpen van de wijnen van Ogier zijn geduld, kennis, observatie en intuïtie essentiële eigenschappen. Het team van Ogier heeft dit doel al zo'n 150 jaar voor ogen. De gepassioneerde zoektocht naar het maken van prachtige wijnen uit de Rhône vallei is ontstaan in de prestigieuze wijngaarden van Chateauneuf-du-Pape. Ogier heeft de grootste appellaties uit de Rhône vallei in hun oude kelders. De jaargang 2021 is biologisch gecertificeerd.