Je winkelwagen is momenteel leeg
Prachtig bij rijke vleesgerechten, maar licht gerijpte kazen zijn ook een goede keus bij de Farina Appassilento.
Farina ligt in het hart van de Valpolicella Classico en is onderdeel van Veneto. Het Italiaanse familiebedrijf is opgericht aan het begin van de negentiende eeuw.
Een prachtig nieuw project van Farina. Appassilento staat voor “a passo lento”. Wat zoiets betekend als 'in een laag tempo' en 'rust'.
Appassilento is een unieke vinificatiemethode alleen gebruikt door Farina en uit zich in praktische zin door het verlengde vergistingsproces. Tot wel drie maal langer dan bij normale wijnbereiding. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. Tijdens het proces komt de temperatuur nooit boven de 20 graden en zo blijft de wijn fruitig en toegankelijk. Het woord appassilento komt van a passo lento, wat betekent in een laag tempo.
De Appassilento Rosso heeft als herkomst de aanduiding Veneto. De druivenstokken staan in de provincie Verona, hier is de bodem van vulkanische oorsprong en rijk aan kalk en klei.