Je winkelwagen is momenteel leeg
Prachtige goudgele Champagne. Gerijpt, complex en rijk van smaak met tonen van toast, caramel, walnoten, peer, rijp fruit en champignons. Zachte mousse met lang aanhoudende bubbels. Een karaktervolle champagne met veel elegantie.
Combineer deze Champagne met alle vissoorten en in het bijzonder sushi en sashimi. Daarnaast heerlijk bij garnalen, rivierkreeft of kreeft. Liever vlees? Kies dan voor gevogelte of wit vlees. Ook bijzonder goed te combineren met Parmezaanse kaas en gezouten ham.
Om een grote Champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) zijn afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting (apart per druivenras, per wijngaard) plaats in houten vaten (afkomstig uit Bourgogne). Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft.
De Special Cuvée (60% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 15% Pinot Meunier) is een unieke creatie en vormt het vlaggenschip van het huis Bollinger. Jaar na jaar is de Special Cuvée constant van smaak in de kenmerkende, krachtige Bollinger stijl. Meer dan 65% van de druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden.
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.